Bach, Matthäus-Passion, Reinbert de Leeuw

Bach, Matthäus-Passion, Reinbert de Leeuw Snel overzicht

Johann Sebastian Bach,
Matthäus-Passion,
Andreas Wolf, Benedikt Kristjánsson,
Het Nederlands Kamerkoor,
Holland Baroque
Reinbert de Leeuw

Availability: Op voorraad

€ 29,99
OF

Bach, Matthäus-Passion, Reinbert de Leeuw

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Beschrijving

Bij Reinbert de Leeuws Matthäus tellen beleving en muzikale waarheid…”, Volkskrant


De succesvolle (kristallen film) documentaire De Matthäus Missie van Reinbert de Leeuw is er nu compleet met concertuitvoering.
De film over de voorbereiding en uitvoering van de Matthäus Passion brengt op ontroerende wijze de bijzondere aanpak van avantgardist pur sang Reinbert de Leeuw in beeld. Het concert is opgenomen door de top van Nederlands beste geluids- en cameramensen.
Pianist, componist, dirigent Reinbert de Leeuw, 78 jaar, heeft zijn leven gewijd  aan de moderne klassieke muziek. Nu, aangekomen in de kromming van zijn levensboog draait hij zich om en strekt hij zijn armen uit naar Johann Sebastian Bach, naar de Matthäus Passion.  Maandenlang heeft hij de partituur bestudeerd, onophoudelijk, obsessief. Hij heeft een missie, droomt van de Matthäus. "Als ik mij de rest van mijn leven alleen nog maar met de Matthäus Passion  zou moeten  bezig houden, zou ik dat zo doen", zegt hij.  
Regisseur Cherry Duyns volgt Reinbert de Leeuw vanaf de eerste repetitiedagen met orkest Holland Baroque, het Nederlands Kamerkoor en Andreas Wolf (Christus), Benedikt Kristjánsson (evangelist) tot de aangrijpende uitvoering in de Amsterdamse Nieuwe Kerk. Een film over het mysterie van muziek, de betovering. Over de bezieling van musici, de ontroering en de onstuitbare bevlogenheid waarmee Reinbert de Leeuw opgaat in Bachs monumentale Matthäus Passion.

Bach, Matthäus-Passion, Reinbert de Leeuw Extra informatie

Label (Alt-tag) Interakt
Bestelnummer 123
EAN/UPC 123
Drager DVD+CD
Aantal discs 5
Collectors item: Nee

Open: di-wo-do-vr 10:00 - 17:30 uur en za 10:00 - 17:00 uur.
Tel: +31 23 5323240.
NB: in zomermaanden juni, juli en augustus dinsdags gesloten
BIC: ABNANL2A IBAN: NL35ABNA0534474586