Alexei Grotz – fortepiano

22 december 2017

Alexei GrotzAlexei Grotz (Moskou, 1988) studeerde aan het State Conservatory Academical Music College Moscow bij Vera Khoroschina, waar hij in 2007 zijn diploma behaalde. Sindsdien vervolgt Grotz zijn opleiding aan de afdeling voor historische- en eigentijdse uitvoeringspraktijk van het Staatsconservatorium Moskou bij Alexei Lubimov (piano), Yuri Martynov (historische toetseninstrumenten) en Konstantin Bataschov (compositie).

Alexei Grotz is laureaat van het Young Musicians Festival “Festos” in 2005 en 2006. Meer recent was hij deelnemer aan internationale festivals en masterclasses, zoals het Klavier Festival Ruhr in Essen (2008), het Festival for Contemporary Music in Baku (2008), het Sanct-Hallen Festival (2008) en de International seminar and masterclass van het Arnold Schönberg Centrum in Wenen (2009).

In 2010 won Alexei Grotz de 1e prijs tijdens de tiende editie van de prestigieuze Nikolai Rubinstein International Piano Competition.

De afgelopen jaren trad hij samen met Alexei Lubimov op in verschillende projecten gewijd aan de werken van Schönberg, Schubert, Berg en Ustvolskaya. Op 14 juli 2011 speelde Grotz samen met Lubimov een Schubert-programma ter gelegenheid van de 50e verjaardag van Bruno (eigenaar van Bruno Klassiek)