Welkom bij Bruno klassiek(e) CD's en LP's

Bruno Klassiek winkelpui

Op het gebied van klassieke muziek is Bruno Klassiek een van de heel weinige speciaalzaken in Nederland die nog een echt brede sortering voorradig hebben. Deze uitgelezen collectie biedt een representatief overzicht van de westerse klassieke muziekgeschiedenis. De aanwezige kennis van zaken heeft ertoe geleid dat wij via postverzending al jaren vele liefhebbers in het hele land voorzien van mooie muziek op (SA)CD, DVD en BluRay.    facebook'eindelijk verkrijgbaar'
de ´veelgevraagde´ uitvoering van Bach's Matthäus-Passion o.l.v Reinbert de Leeuw.
2 DVD's en 3 CD's voor slechts €29.99  bestel nu!

 Deze succesvolle (kristallen film) documentaire De Matthäus Missie van Reinbert de Leeuw is er nu compleet met de concertuitvoering. De film gaat over de voorbereiding en uitvoering van de Matthäus Passion en brengt op ontroerende wijze de bijzondere aanpak van avantgardist pur sang Reinbert de Leeuw in beeld. Het concert is opgenomen met de top van Nederlands beste geluids- en cameramensen.
Pianist, componist, dirigent Reinbert de Leeuw, 78 jaar, heeft zijn leven gewijd  aan de moderne klassieke muziek.  Nu, aangekomen in de kromming van zijn levensboog  draait hij zich om en strekt hij zijn armen uit naar Johann Sebastian Bach, naar de Matthäus Passion.  Maandenlang heeft hij de partituur bestudeerd, onophoudelijk, obsessief. Hij heeft een missie, droomt van de Matthäus. "Als ik mij de rest van mijn leven alleen nog maar met de Matthäus Passion  zou moeten  bezig houden, zou ik dat zo doen", zegt hij.  
Regisseur Cherry Duyns volgt Reinbert de Leeuw vanaf de eerste repetitiedagen met orkest Holland Baroque, het Nederlands Kamerkoor en Andreas Wolf (Christus), Benedikt Kristjánsson (evangelist) tot de aangrijpende uitvoering in de Amsterdamse Nieuwe Kerk. Een film over het mysterie van muziek, de betovering. Over de bezieling van musici, de ontroering en de onstuitbare bevlogenheid waarmee Reinbert de Leeuw opgaat in Bachs monumentale Matthäus Passion.

 


Binnenkort ook verkrijgbaar met Reinbert de Leeuw:

Complete works for ensemble and choir, György Kurtág

 


 

Ook verkrijgbaar van Reinbert de Leeuw collectors items(!) op LP als:

 


 

Bruno Klassiek presenteerde: Slava Poprugin

Afgelopen zaterdag 11 maart 2017 speelde de onvolprezen Slava Poprugin in de Doopsgezinde kerk te Haarlem een fabuleus programma, volledig gewijd aan de pianomuziek van Alexander Scriabin. Slava speelde op een prachtige Bechstein uit 1898 en als verrassing op een net verworven Jacob Becker, beide instrumenten afkomstig van Andriessen Piano's en Vleugels.

Zie ook deze link

HD Recensie Scriabin Poprugin

Benieuwd naar de (juichende!) recencies over het eerdere concert in onze concertserie, waarin Slava samen met Alexei Lubimov  speelde?
Klik dan op de volgende link    juni 2015


 Doopsgezinde kerk, interieur kerkzaal

 
U vind ook tweedehands vinyl in onze winkel!
(
klassiek, jazz, pop) 

Behalve nieuwe en tweedehands CD's en DVD's klassieke muziek, verkoopt Bruno Klassiek sinds kort ook tweedehands vinyl (LP, 10" en 7").
Voor een groot deel betreft het klassieke muziek, maar er is ook jazz en pop.
Een deel van onze gestaag groeiende voorraad staat reeds uitgestald in onze winkel.
Alle aangeboden items verkeren in zeer goede staat

  • Het vinyl zelf is vaak nog in nieuwstaat
  • De LP's zijn in ieder geval gegarandeerd krasvrij en zonder vlekken, tenzij anders aangegeven
  • In de winkel worden de platen beschermd door een transparante plastic hoes
  • Veel collector's items en interessante testperingen.
  • Regelmatig langskomen heeft zin, want we zijn constant bezig om onze uitgestalde voorraad aan te vullen

 

Als aanvullende service biedt Bruno Klassiek het diepreinigen van uw gekoesterde vinylplaten middels een professionele machine van Clear Audio (Double Matrix Professional).


Onze collectie vinyl staat (nog) niet online in onze webwinkel.
Voor het kopen van vinyl kunt u uitsluitend persoonlijk in onze winkel in Haarlem terecht. 

NB: heeft u zelf een collectie waarvan u afstand wilt doen klik dan hier

 

Open: di-wo-do-vr 10:00 - 17:30 uur en za 10:00 - 17:00 uur.
Tel: +31 23 5323240.
NB: in zomermaanden juni, juli en augustus dinsdags gesloten
BIC: ABNANL2A IBAN: NL35ABNA0534474586